Bejelentéshatarhegy.5mp.eu
Repülni kell.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


VITORLÁZÓREPÜLŐK!

„Ne csak az égszínű háttéren szárnyaló három fehér sirályról lehessen titeket felismerni, hanem derűs tiszta tekintetetekről, mindig segítőkész bajtársiasságotokról is és arról, hogy teljességgel hiányzik belőletek a hiúság és a kicsinyesség. Ha így lesz, a föld minden népe között felismeritek és kézenfogjátok egymást, veletek kezdődik majd az új nemesség, ti lesztek békében összeforrt világunk első újfajta polgárai." Luigi Colani olasz formatervező.

Luigi Colani 1928-ban Berlinben született, svájci–német ipari formatervező. Világszerte számos elismerést, díjat söpört be nem éppen mindennapi terveivel. Colani már 26 évesen a Fiat formatervezőjeként dolgozott, és később sem távolodott el a járművek világától. Európa legnagyobb autógyártói mind felhasználták terveit, de készített repülőgépet, hajót, versenyautót, motort és természetesen kamiont is. Terveit lekerekített, organikus formák jellemzik, melyek egyaránt jelennek meg kis és méretes találmányaiban is.

"A sport a test útján nyitja meg a lelket.

A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. A sport fogalma nem tévesztendő össze a puszta testi ügyességgel, a rekord-hajhászással, a nyereségvadászással és a legutóbbiakkal együtt járó primadonnáskodásokkal. Ez utóbbiaknak nemcsak hogy a sporthoz semmi közük, de a sportnak egyenesen ellenségei. A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma... A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira. "Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas és Kossuth-díjas magyar orvos, biokémikus. A Délvidéki Aero Club tagja. A társadalmi szervezetet 1930-ban alapították Szegeden. Leghíresebb tagjuk Szent-Györgyi Albert volt, aki maga is szenvedélyesen repült, sokat tett a vitorlázórepülésért.

 

"A vitorlázórepülés közösségi sport, az emberek függnek egymástól, egymást segítik, kiszolgálják és együttműködnek. Továbbá ezt a sportot ésszel űzik, vagyis ahogy mondani szoktuk: a motoros pilóta benzinnel repül a vitorlázó pedig ésszel...

Emődy Dániel
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!