Bejelentéshatarhegy.5mp.eu
Repülni kell.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Szavazás
Utolsó levél a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökének.

Ezzel a "zárólevéllel" a Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítvány befejezettnek tekinti a Nemzeti Közlekedési Hatósággal eddig tartó kapcsolatot. Bebizonyosodott, hogy a "sportrepülés" szóhasználatot elismeri, de ezen túl továbbra is a gazdálkodó tevékenységet végző repüléssel együtt kezeli.

=========================================

Levél a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökének

===============================================

A Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítvány újabb levele Dr Sárdi Erikához:

Tisztelt Elnök-helyettes Asszony!

“Kérelem intézkedések felülvizsgálatának megindítására” tárgyú, 1015/2/2010 ikt. számmal levelet írtam Önnek 2010 novemberében a sportrepülés helyzetének rendezése érdekében. Levelemben részletesen tájékoztattam Önt a Magyar Repülő Szövetség és a sportrepülő egyesületek hátrányos helyzetének felülvizsgálatára és jogszerű rendezésére. A Nemzeti Közlekedési Hatóság ugyanis a sportrepülés létezését tagadja, ......... --->

a levél

 

A levél itt olvasható, melyet 2010, november 22-én küldött a Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítvány.

A levélre 2011, 03.30-án érkezett a következő válasz:

A levél első oldala, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság küldött

a második oldal

a harmadik oldal

a negyedik oldal

===========================================

 

Tisztelt sportrepülők!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnök-asszonyához írott levél elolvasása előtt szükségesnek látom tájékoztatni Benneteket az előzményekről.

Tizedik éve foglalkoztatja a sportrepülők ezreit a légügyi hatósággal való egyre kellemetlenebb kapcsolat, mely abban nyilvánul meg, hogy a hatóság nem ismeri el a sportrepülést a hatályos légiközlekedési törvény rendelkezésével szemben.

A legutóbbi levelet, mely tagadja a sportrepülés létét a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke írta a Sport- szakállamtitkárnak. A Sport-szakállamtitkár továbbította a levelet a Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítványnak.

Részlet a levélből, mely nálam kiverte a biztosítékot:

"2. A sportrepülők egészségügyi alkalmassági vizsgálatának  díjával kapcsolatban szeretném felhívni rá Szakállamtitkár Asszony figyelmét, hogy a sportról szóló 2004. évi I. törvény (továbbiakban: Stv.) nem rendelkezik a "sportrepülés"-ről. Ez a fogalom tehát nem került maghatározásra sem ebben a törvényben, sem más jogszabályban."

 

Budapest, 2010. április 29.

Üdvözlettel:

Horváth Zsolt Csaba

Augusztus 04-én voltam a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnök asszonynál és elemeztük Horváth Zsolt Csaba levelének tartalmát. Egyetértés született abban, hogy szükséges cselekedni a sportrepülés ügyében. Horváth Zsolt Csaba levele lezárt ügy, ezért abban állapodtunk meg, hogy azt utólag korrigálni nem lehetséges.

Elnök-asszony egy újabb levelet kért a sportrepülés problémáinak rendezése érdekében, melyre már érdemben tud intézkedni.

A levél „munkapéldánya” két hónapja elkészült, melyet a sportrepülők körében ismertettem és kiegészítéseket, módosító javaslatokat kértem. Számos válaszlevél érkezett, melyek hasznos módosításokat tartalmaztak és néhány gondolat törlését is kezdeményezték.

A végleges levélváltozat elkészült és 2010. november 22-én postán elküldtem a NKH elnök-asszonyának.

A levél nem „nyílt levél”, de azoknak a sportrepülőknek a közös alkotása, akik a munkapéldányra módosító javaslataikkal válaszoltak, ezért a honlapon közzéteszem azzal a kéréssel, hogy továbbra is várom véleményeiteket a hhh.sa@index.hu címre.

Sportbaráti tisztelettel: Dúzs István

a levél itt olvasható

=========================================

 

Reménykedve abban, hogy az állami vezetők támogatását megkapjuk a problémánk rendezésében, Légiközlekedési Igazgatóságnak az alábbi levelet írtuk:a levél ======================================= Amikor a Magyar Honvédelmi Szövetség megszűnése után magalakult a Magyar Repülő Szövetség, akkor Dr Hegedűs Dezső főtitkár kérte Siklós Csaba közlekedési minisztert, hogy tegye lehetővé az MRSz sporthatósági szinten történő működését, mint ahogyan az 1952-1957 években volt. Siklós Csaba miniszter úr levélben hozzájárult. A megvalósulás nem jött létre, a Légiközlekedési Hatóság a miniszter állásfoglalását semmibe vette. Siklós Csaba közlekedési miniszter levele ====================================== Most újra napirendre került ez a téma. levél a közlekedési miniszternek =========================================== Kis eltéréssel azonos leveleket küldtünk a Miniszterelnöki Hivatal igazgatási szakállamtitkárának, az egészségügyi miniszternek, a sportért is felelős önkormányzati miniszternek, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökének kérve azt, hogy segítsenek a Légiközlekedési Igazgatóság igazgatójának a probléma rendezésében, hiszen Ő elődjének az elődjeitől örökölte ezt a rendezetlen állapotot a hatóság és a sportrepülés között. ========================================

Eljárási illeték, hatósági díj, igazgatósági szolgáltatási díj, vagy???

Jó lenne már végleg eldönteni. illetve eltörölni. Majd most talán sikerül.   Levél erről:-----> Eljárási illeték, vagy.....? 02.12.

=================================================

Levelet írtunk a Légiközlekedési Igazgatóságnak azzal a kéréssel, hogy a "fizetős" egészségügyi vizsgálat helyett a vonatkozó törvénynek megfelelően díjmentes legyen az amatőr sportrepülők sportorvosi vizsgálata a többi sportágban részt vevő amatőr sportolókkal egyenlően.  A levél: ---> Egészségügyi vizsgálat 02.12.

================================================

Vágó József igazgató Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóság 1675 Budapest Pf: 41. Tárgy: Hatósági díj és Illetékmentességi nyilatkozat. 2010.02.01. A levélhez mellékelt Körlevél: ---->>tovább

=============================================

2009.10.08. Tájékoztatás kérése arról, hogy a 3/2002. GKM rendeletnek melyik pontja utal arra, hogy az illetékmentességet kapott társadalmi szervezetek e rendelet szerint nem élhetnek az Illetéktörvényben rögzített jogaikkal.

Körlevél az MRSz és sportrepülő egyesületek vezetőinek =============================================

Tájékoztatás kérése arról, hogy a 32/2009 KHEM rendelet a Magyar Repülő Szövetségre és a sportrepülő egyesületekre vonatkozik-e. A rendeletben ugyanis az olvasható, hogy képzési engedélyt gazdálkodó szervezet kaphat. A sportrepülés pedig társadalmi szervezeti keretek között folyik. A levél: 2009. 09. 09.

 

 
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!